mee bezig..
workshop 1 van de 0
mee bezig..

boekjes

Er zijn heel veel verschillende boekjes waar je in kan starten. Eigenlijk kun je alles ervoor gebruiken, zelfs het schrift met lijntjes van de Action. Maar waarom gebruik ik die dan niet? Ik houd van een leuke mooie basis om mee te starten en daar dan in te gaan werken en om ook papier te hebben wat tegen een beetje water en natte verf kan. Dan valt het schriftje van de Action ineens weer af. Ik ga een aantal journals langs en schrijf er direct voor je bij wat mijn voors en tegens zijn. Ik zou je aanraden om te beginnen met een A5 of een A6 formaat. A4 is al snel een grote bladzijde om te vullen. 

Stalogy

Dit boekje is er verschillende formaten en varianten. Je hebt een jaarvariant, met plek voor 365 dagen en een half jaar variant. Een boekje waar het papier al vast in zit gebonden/geplakt, geschikt voor aquarel en platte materialen. Het pigment drukt niet door naar de andere kant van de bladzijde en dat werkt erg prettig. Nadeel is dat je niet heel erg los kunt gaan met collages en de pagina’s niet te dik moet maken tenzij je aan het einde van het jaar een rond staand journal wil overhouden. 

Travel Journal

Dit is een omslag waar je zelf je papier (inserts heten deze) voor maakt of koopt. Wil jij aan de slag met Art Journalen, dan zijn insert met Tomoe River papier een aanrader. In de volgende les leg ik nog wat uit over papier en waarom Tomoe River papier een fijne papier soort is als basis voor je inserts. Een erg fijne basis als jij het leuk vindt om op verschillende ondergronden te gaan experimenteren en je bladzijdes een net iets meer ‘out of the box’ look wilt geven. Voordeel is dat als jij denkt dat je journal bol genoeg is dat je een nieuwe kunt aanschaffen en daarin verder kunt gaan.

ArtJournal met ringband

Deze kreeg je stiekem opgestuurd. Dit Art Journal is 15 x 15 cm en heeft dik papier aan de binnenkant. Een goede basis om te starten en het uitproberen van Art Journaling. Het papier is minder geschikt voor het vastleggen van elke dag in verband met de dikte van de bladzijdes, maar prima om wat te experimenteren met verschillende materialen. Zie dit dus als je oefen boekje. 

nl_NL