workshop 1 van de 0
mee bezig..

Wat is een Art Journal?

Een Art Journal is eigenlijk een dagboek. Een boekje waar je niet alleen in schrijft, maar ook een plek om in te spelen, in te experimenteren. Een boekje waar jij visueel dingen vast legt, die jouw raken, die jij leuk vindt om te doen. Je kunt erin schrijven, tekenen, schilderen, foto’s plakken of collages maken.
 
In dit boekje ben jij de baas, jij mag je gevoel hierin uiten door middel van schrijven, tekenen, schilderen, krassen, plakken, scheuren, enz. En het mooie is in dit boekje kan er niets fout gaan. Alles mag en alles kan, op jouw eigen manier.
Waarom een boekje?
Ik begon een aantal jaar geleden met schilderen en deed dat op doek. Het was heerlijk om even mijn gedachtes te laten varen, een uitlaatklep te hebben en mijn gevoel op het doek te gooien. Op gegeven moment stapelden die doeken zich op, vormden een blokkade zowel in mijn creatieve ruimte als in mijn hoofd. Want wat moest ik nu met die grote doeken? Het lag in de weg en hoe tof ze ook waren, het was geen Van Gogh of de prachtige doeken van Wilma Veen die als warme broodjes over de toonbank gingen.
 
En plots ontdekte ik daar Art Journaling. Er ging een wereld voor me open, want alles op dat doek kon nu ook in een boekje. Een boekje wat ik mee kon nemen als ik een art-date had bij een vriendin, een boekje vol met kunstwerkjes die op 1 plank konden staan. Hoe fijn was dit! Er ontstonden boekjes vol, boekjes met alleen Art, boekjes met foto’s, boekjes waar bladzijdes uitgehaald konden worden. Boekjes waar vakanties in opgeschreven werden. Ieniemienie boekjes en iets grotere boekjes. Gevuld met allemaal toffe kunstwerkjes.
 
En daar wil ik je graag in mee nemen, want hoe fijn zou het zijn als jij net als mij die uitlaadklep ontdekt? Dat jouw leven hoofd wat leger wordt en je meer plezier ontdekt! Ik ga je in deze workshop meenemen wat Art Journaling is, welke materialen zijn er nu allemaal, welke materialen heb je nu echt nodig, en natuurlijk gaan we samen aan de slag met 5 ieniemienie workshops.
nl_NL