Terug naar het overzicht

picknick in het park [gratis tutorial]

0% door gestreept
0/0
les 11, sub-les 1
mee bezig

cast on Copy

basis workshop [28588]
box loose petals [30444]
box .. button [30884]

hidden_to_group_28588

verborgen voor de basis workshop,  zichtbaar voor de boxen

wil jij ook toegang?

Zodra jij je hebt aangemeld voor de online workshop ‘steekje los’ krijg jij toegang tot de stap voor stap instructies en video die bij deze les horen. 

visible_to_group_28588

verborgen voor de boxen,  zichtbaar voor basis workshop

Naald 2 - #18

De cast on steek is een heel erg leuke steek die je blaadje net iets meer 3d effect geeft. 

stap voor stap:

Steek je naald aan het uiteinde van het blaadje naar voren. Steek de naald aan het andere uiteinde van het blaadje weer naar achter, maar trek de naald niet door de stof. Je steekt de naald weer naar voren aan het einde van de eerst satin stitch. Laat de naald hier zitten. 

Zorg dat je je lus aan de rechterkant van de naald hebt liggen. En de losse draad onder de naald ligt. Pak het groene buisje en schuif deze over het uiteinde van je naald heen en over je draad. 

Je maakt nu een lus met je losse draad, De draad die van onder het buisje komt die loopt draait om de andere draad heen. Dit lusje schuif je om je buisje heen. En dan trek je je draad zachtjes aan. Herhaal deze lus zo’n 15-20 keer. 

De lusjes schuif iets meer op elkaar en je naald duw je iets verder door de stof heen, zodat je deze onder je wikkels uit ziet steken door je groene buisje. Met je duim en wijsvinger houdt je de laatste wikkels tegen wanneer je het buisje tussen de steken uit haalt. 

Dan pak je het puntje van de naald en trek je deze met de draad door alle steken heen. Trek je draad nog niet helemaal strak. Vlak voor dat je de draad strak gaat trekken, draad je wikkels om. Nu kun je je draad aantrekken. Steek je naald aan het einde dit blaadje naar achteren en hecht de draad af. 

video:

nl_NL