les 1, sub-les 1
mee bezig

objecten voorbereiden

basis workshop [28588]
box loose petals [30444]
box .. button [30884]

hidden_to_group_28588

verborgen voor de basis workshop,  zichtbaar voor de boxen

wil jij ook toegang?

Zodra jij je hebt aangemeld voor de online workshop ‘steekje los’ krijg jij toegang tot de stap voor stap instructies en video die bij deze les horen. 

visible_to_group_28588

verborgen voor de boxen,  zichtbaar voor basis workshop

Je kunt je objecten zoals het cirkel of hexagon patroon van tevoren omwikkelen en daarna vast zetten. Of je kiest er voor om met de satin stitch ze direct aan je stof vast te maken. 

stap voor stap:

Pak je object en het bijbehorende draad. Je kunt eventueel je draad door de naald halen als je dit fijner vindt werken. Leg een klein stukje draad over het object en wikkel je draad er overheen. Na het wikkelen steek je de draad door je naald en steek je deze draad onder een paar wikkels heen.

Hierna leg je je omwikkelde object op de plek van je patroon en gebruik je je resterende draad om je object vast te maken aan de stof. Steek de draad langs het object door de stof naar achteren, schuif een 2 a 3 cm op en steek de naald met draad schuin naast het object weer naar de bovenkant. Trek de draad gelijkmatig aan je wikkels naar de overkant en steek je naald schuin aan de zijkant van je object weer door de stof naar achteren. 

video:

nl_NL