les 1, sub-les 1
mee bezig

P.00

Op de even weken vind je hier op zondag de nieuwe prompt, en soms met wat meer uitleg erbij. Deze prompts ‘les’ verplaatst zich dan naar boven in de lijst, zodat je deze als eerste ziet wanneer je jurnalised in het online platform bezoekt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ik vind afscheid nemen echt nooit leuk, blgh. Want dan is het definitief voorbij. Om jouw jurnal af te ronden is het natuurlijk leuk om het uit te zwaaien, om het dankjewel te zeggen en het te laten zien in het museum. Maak toffe foto’s en eventueel een filmpje, en vul jouw pagina in het online museum. 

Want hoe leuk dat we naar dit jaar terug kunnen kijken door al die boekjes online door te bladeren. Dankjewel voor jouw enthousiasme en jouw plezier! Het laat mij met een dankbaar en blij gevoel naar 2021 terug kijken. 

ENQUETE: over JUR ’21  

Bij winter butterflies denk ik aan sneeuwflokjes die vallen, of hele witte vlinders. Misschien wel blauwe tegen een ijzige achtergrond. Ik kan me zo voorstellen dat ik een pagina zou maken met toffe vleugeltjes en heerlijke blauwe tinten. 

Hoe heerlijk dat jij nu je eigen prompt mag bedenken. Kies een quote waar jij het hele jaar al aan moest denken, of een zin uit een liedje dat de laatste dagen door je hoofd af speelt. En hoe leuk zou het zijn als jij dat gevoel van die regel uit dat liedje erbij kan maken. 

En onthoud dat alles mag. Het is jouw jurnal en jouw gevoel. En is deze pagina te waardevol geworden om te laten zien? Hoeft niet he, lekker met een paperclipje dichtmaken en overslaan. 

BONUS: mini workshop 

Zo tegen het einde van dit leuke jaar word ik alvast een beetje sentimenteel. Want nu komt dat einde van JUR ’21 toch echt wel een beetje heel erg in zicht. Gelukkig hebben we de foto’s nog. 

Wat ben ik dankbaar voor jou, voor jouw pagina’s die mij inspireren, voor jouw prachtige ideeën. En bedenk ik ondertussen dat een pagina met fotoframes als bedankje naar het afgelopen jaar een mooie uitwerking van deze prompt zou kunnen zijn. 

MINI WORKSHOP: foto’s & video 

Nu de dagen korter worden en de steeds een paar graadjes kouder, is het tijd voor dat dekentje op de bank. Of misschien houd jij wel van kaarsjes aan op het dressoir. 

Wat vind jij nou zo fijn aan de herfst/winter? 

De kleuren van de herfst, die vind ik zo mooi. Het groene wat verandert naar warm bruin in combinatie met oranje en soms geel en donker rood. Maar ook mis ik vaak het licht, mis ik de zonlicht op mijn wangen, en de beentjes in de zon. 

Een slinger van blaadjes, extra feestelijk als bedankje naar mijn verjaardag en als bedankje omdat jij op gaf voor het nieuwe jaar! Wat een feestje, jij maakt mijn herfst wat warmer, een beter cadeau had ik niet kunnen bedenken. 

MINI WORKSHOP: P.42 – fluttering from the tree

Die heerlijke fluffy monstertjes bij je thuis hebben deze week hun eigen feestelijke dag. Je kunt je huisdiertje naschilderen of je kiest een dier waarvan jij dacht die lijkt me nou leuk om in m’n jurnal te verwerken. Een pinguin, olifant of giraffe bijvoorbeeld. Of misschien dacht jij wel aan zo’n felroze flamingo. 

Maar ook je hond(je) of je kat kan een prima plekje krijgen in je jurnal. Ooh en denk jij nu waarom heeft mijn beestje zoveel haren? Je kunt ‘m kaal scheren, dat is wat makkelijker, maar dat zou zielig zijn. Kies ervoor om niet alle haren te willen tekenen of schilderen, maar licht er een aantal uit. 

Ooh zag jij jezelf ook al voor je in zo’n enorme gouden jurk? Eentje met pailletten of helemaal vol met glitters? Of dacht jij aan het veranderen van die bomen waar nu de als de zon erop schijnt het lijkt alsof ze gouden blaadjes hebben?

Dus eigenlijk kun je met dit thema weer alle kanten op, blaadjes, glitters, gouden kroontjes, ik ben benieuwd naar jouw pagina!

Eigenlijk is dit een heel erg toffe uitspraak van Ernest Hemingway. Het staat in een boek, die ik niet heb gelezen, maar ik vond de uitspraak zo mooi en zo beeldend dat ik deze heb verwerkt tussen de prompts. 

En mag jij zelf bedenken hoe jij ‘m gaat verwerken in je jurnal met letterlijk visjes, of figuurlijke visjes. 

Alweer? Nog een avontuur? Zou je denken dat 1 avontuur wel genoeg zou zijn dit jaar, krijg je er zomaar nog eentje bij! 

Nu kan het nog, nog 1 keer naar het strand. Uitwaaien, ontspannen, zoute zee op je lippen. En natuurlijk kun je de zee ook naar jou halen, je haalt een zakje speelzand bij de bouwmarkt, giet het uit op je balkon of in je tuin en je hebt nog dagen plezier van korreltjes in je huis. 

Bakje water of zwembadje erbij voor het zee gevoel en een chipje voor het zout. 

MINI WORKSHOP: to the beach

Zon en regen maakt regenboogjes. Symbool tussen hemel en aarde, van acceptatie en vrede. Met al zijn kleuren vind ik het een prachtig mooi symbool om te zien. Iedere kleur uniek en samen 1 geheel. 

En hoe leuk om deze in je jurnal te verwerken, ga jij voor veel kleur of ga je voor een gestileerde regenboog?

De aarde kussen met je voeten?! Oftewel blotenvoetenpad, met de voetjes in de modder, of misschien hebben we wel weer een hittegolfje te pakken en is de modder verdwenen als sneeuw voor de zon. 

Het is die tijd van het jaar dat de sokken in ieder geval in de kast mogen blijven liggen, en de voetjes vaak de aarde mogen kussen. 

In de aankomende weken beginnen de zomervakanties. Even genieten van helemaal niks, met je handdoekje op het strand. Of ga je met het tentje naar Zuid-Frankrijk en ga je nieuwe avonturen beleven? 

Wat je ook gaat doen, of het in Tuinesia Rundumhause is of iets verder weg, ik wens je een hele fijne zomer!

Hmmmm, ik kan daar zo van genieten, om even met een bakje koffie, onder het afdakje uit de wind, in de zon te zitten. Even wat vitamientjes op mijn wangen, even de rolschaatsen onder schuiven en een rondje door de weilanden (wel over asfalt natuurlijk). 

Of die fiets uit de schuur en doelloos een eindje fietsen. Misschien wel even stoppend bij het stadje verderop, om een ijsje te pakken bij die Italiaan. 

MINI WORKSHOP: sunshine

Het onzichtbare.. Een paar weken geleden noemde ik al even die onzichtbare kroon, en deze keer is het thema ‘explore the unseen’- ontdek het onzichtbare.

Waar droom jij van? Wat zou jij graag (weer) willen doen? Waar word jij nou echt super happy van? Leuk als je dat verwerkt op deze pagina. 

Voor deze keer ga ik een liedje met je delen, en stiekem in mijn hoofd dansen we dus met z’n allen een soort van elegante polonaise:

🎶 Ik voel me wow!
Een fijne dag voor jou!

Suuuuuiker!! Hahah, dat was het eerste waar ik aan dacht. En dus nam mijn hoofd allerlei afslagen naar alles wat er zoet uit zou kunnen zien: regenboog-lollies, gedraaide spekjes, snoep hartjes, zoute dropjes, kikkers. tompoucen, enz. 

Laat het suiker maar van deze pagina afspringen, beter als dat je glazuur van je tanden af springt. 

Maak het onzichtbare zichtbaar. Zet je kroon op en ga. Op de achtergrond zijn de jongens een game aan het spelen op de Switch, Mario 3D world en hoor ik ze zeggen dat ze de kroon moeten pakken. Ik bedenk me dat ze er vast meer munten mee kunnen verzamelen. Of misschien sliden ze er wel beter mee door de bochten. 

Welke superpower geeft jouw kroon jou?

MINI WORKSHOP: watercolor crown

Don’t hold 1 egg in the basket, oftewel niet op 1 paardje wedden. Ach we kunnen natuurlijk allemaal wel iets verzinnen met eitjes; kipjes, vogels, schildpadden, chocola, spiegel of gevulde eitejs.
 
Ik ga deze keer een ‘plat’ spiegel ei maken, zo eentje met een hele dooier of zal ik m stiekem toch een zachte dooier geven en erin prikken? Met een espresso on the side, hmmm jammie!

Hej sliepen de kids nu ineens een uurtje langer?! Uitkijken naar langer licht ‘s avonds, naar avondjes in de tuin, naar korte mouwen en zonder jas naar buiten. Naar het zonnetje die je huid 2 tinten bruiner maakt. Zwemmen in de zee, badend door de modder van het blote voeten pad, wat zou jij deze zomer nou echt willen doen?

Spring is lente en waar denk je aan bij de lente? Lammetjes, uitkomende bloembolletjes, nieuwe takjes en een nieuwe release van de Art Journal Specials. Ooh sorry ik dwaalde af.

Je ruikt het, de geuren van uitkomende bloemen, van openbarstende knoppen. Een bladzijde vol met vrolijke voorjaarsbloemen, gele narcissen en paarse krokusjes, zie het al voor je? Welkom lente, welkom nieuw seizoen.

In mijn hoofd plakte ik er nog een s achteraan, en werd deze zin go with all your hearts. Ik moest denken aan hartjes die zich verspreiden, liefde die uitgedeeld wordt. Aan jou, jij die door een straat loopt, zo leuk glimlacht naar je tegemoet lopers, of fietsers. Liefde uitdelen, als hartjes aan ballonnen. Achter je aan bewegend, waar je niet vanaf komt.

MINI WORKSHOP: mixed media hearts

Bij sparkle kun je natuurlijk denken aan een sterrenhemel en kun je een prachtige galaxy maken. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat je je masking fluid weer van de plank pakt en hiermee een prachtige galaxy zou kunnen maken.

Denk je nu masking fluid? Dat is een gummy achtige substantie die je watercolor afstoot. Wil je hier nu meer over weten en zien? In de video’s van JournalWithUs in februari gebruiken zowel Charlene als ik masking fluid icm watercolor.

Hahaha oeps, guilty, voor de rest ben ik eigenlijk niet zo’n hele snoeperd. Maar chocolate.. de jongens hier trouwens ook. Chocolate is onze quilt pleasure.

Mensjes met chocolade mondjes. Zie het al voor je? Alsof je om het hoekje keek en ineens heel hard moest lachen om 4 bruine bekkies. Of gewoon een collage achtige pagina met de wikkel van jouw favoriete chocola.

INSPIRATIE BONUS: chocolate [7 minuten]

Ready to go! Waar denk jij aan bij ready? Ik denk stiekem aan een vliegtuig, aan de blauwe lucht, misschien wel aan een vogel, de vrijheid om gewoon te gaan en te zweven. Me nergens druk om te maken. En dan zou ik gewoon ‘even’ aanwaaien in Australië, of in Amerika.

Je kan er dan dus voor kiezen om dit thema heel letterlijk te gaan uitbeelden met een vliegtuig of je gebruikt alleen de blauwe kleur en gaat wat meer abstract.

INSPIRATIE BONUS: uitgeschreven tutorial

Stel… je bladert een jurnal van iemand anders door, dan zou je het leuk vinden om te weten wie die ander is, misschien is het daarom wel extra leuk om jezelf op deze bladzijde voor te stellen, je naam en misschien wel een zelfportret?

Heb jij nou geen jurnal bij je kit besteld? Hoe leuk is het dan om je eigen jurnal te maken voor het aankomende jaar? 

MINI WORKSHOP: maak je eigen jurnal

00 JUR forever young 
02 ready for take off
04 I never met a chocolate I can’t eat
06 time to sparkle
08 go with all your heart
10 spring is in the air
12 looking forward till summer
14 three egg-spressos
16 always wear your invisible crown 
18 enjoy this sweet moment
20 met je hoofd in de wolken
22 explore the unseen
24 follow the sun
26 its time for another adventure
28 kiss the earth with your feet
30 somewhere over the rainbows
32 take me to the beach
34 its time for another adventure
36 my big fish must be somewhere
38 dressed up in gold
40 always put your best paw forward
42 fluttering from the tree
44 time to get cosy
46 thankful for you
48 your custom quote here
50 winter butterfly’s
52 time to say goodbye

nl_NL