les 1, sub-les 1
mee bezig

stof in de ring

basis workshop [28588]
box loose petals [30444]
box .. button [30884]

hidden_to_group_28588

verborgen voor de basis workshop,  zichtbaar voor de boxen

wil jij ook toegang?

Zodra jij je hebt aangemeld voor de online workshop ‘steekje los’ krijg jij toegang tot de stap voor stap instructies en video die bij deze les horen. 


Online workshop afrekenen

visible_to_group_28588

verborgen voor de boxen,  zichtbaar voor basis workshop

Je stof in een borduurring plaatsen helpt je om makkelijker steken te kunnen maken in en op je stof. De stof blijft hierdoor gespannen en de steken blijven mooier. 

Wil jij jouw bloemboeketje in de ring laten zitten? Maak dan eerst een vilten achterkant zoals beschreven in de les ‘loose petals in de ring‘ 

stap voor stap:

Previous
Next

Draai het schroefje open. Haal de binnenste ring eruit en leg deze op tafel. Pak je stof met je overgetrokken patroon. Plaats deze in je ring. Pak de buitenste ring en duw deze voorzichtig over de binnenste ring met de stof heen.

Past de ring niet? Draai het schroefje wat verder open. Check of de stof gespannen is en niet hobbelt in de ring. Hobbelt de stof nog, trek voorzichtig langs de rand de stof strak tussen de ringen. Na strak trekken draai je het schroefje aan. 

Wil je je borduurwerkje in de ring laten aan het einde? Dan is het het beste om de binnenste ring overtrekken op je vilt. Dit kan met een trickmarker. Trek de ring aan de buitenkant om. 

video:

nl_NL